29 Nisan 2009 Çarşamba

El Falı - El Falı Nedir? - El Falına Nasıl Bakılır?

Ellerimiz, avuçlarımızdaki çizgiler, parmaklar ve tırnaklar karakterimizin, hedeflerimizin ve kaderimizin ipuçlarıdır. Bu mesajları bir kez öğrendiğinizde, tüm gücünüzü daha zengin ve dolu bir yaşam için kullanabilirsiniz.

Hepimiz geleceğe çeşitli umutlarla bakarız ve o, orada, tam ellerimizin içindedir. El falının gerçek önemi kaderinizi anlamanızda yardımcı olmasında yatmaktadır.

Güçlü ve zayıf yanlarınızı, yeteneklerinizi ve sınırlarınızı anlamada, tüm çok benli kişiliğinizi geliştirmede size yardımcı olur. "Ben neysem oyum", diyebilirsiniz; fakat neyseniz o olabilmeniz için, önce ne olduğunuzu bilmeniz gerekir.

El falı sanatı (şiromansi, chirognomonie) Eski Mısır'a, Hindistan'a ve çok eski çağlara bağlanabilecek kadar uzak bir geçmişi olan bir gizli bilimdir. Özellikle Bohemyalılar (çingeneler) tarafından uygulana gelmiştir. Okültistler de (gizli bilimciler) bunu eski devirlerden beri uygulamaktadırlar.

Eskiden, sol elin ruhsal doğaya (karanlık yan) ve sağ elin de aktif doğaya (aydınlık) ait olduğu kabul edilirdi. Daha sonra, karanlık ile kötünün yanlış bağdaştırılması sonucu sol el karanlık güçlerle özleştirildi. Kötü (sinister) sözcüğünün orijinal karşılığı "sol"dur. El ve iskambil falını Batı’da kuşaklar boyu sürdüren çingeneler geleneksel olarak sol eli okurlar. Bunun nedeni belki, sol elin, kişinin ezoterik ya da gizemli yanını temsil etmesi, belki de ‘kalbe daha yakın’ olmasıdır.

Şimdi sol elimizi, avuç içi bize dönük tutalım. Boy olarak tüm diğerlerinden uzun olan orta parmak, kaderi temsil eder ve avucun içinde dikey bir çizgiyle devam eder; bu çizgi kader çizgisidir. İnsanın, varlığı süresince izleyeceği yolun bir resmidir bu.

Yüzük parmağı, -ki buna Apollon derler- sanat ve talihi temsil eder. Merkür adı verilen serçe parmağı ise, bilimi ve tüm faaliyetlerdeki hesabı (ticaret, oyun vs.) temsil eder. Sanat ve bilim, insanın iki soyut eğilimini oluştururlar.
İşaret parmağı (Jüpiter) her türlüsünden maddi hırsı temsil eder; baş parmak (insanın kendisi) insanın dayanıklı iradesini, mantıklılığını ve karakteristik cesaretini temsil etmektedir.

Bir kişi hakkında ilk hükme varabilmek için, esas olarak ele alınan orta parmağa göre en uzun olanın hangi parmak olduğuna bakmak gerekmektedir. Şayet işaret parmağı yüzük parmağını geçiyorsa, kişi pozitif değerlere ülküsel değerlerden daha çok önem veriyor anlamında yorumlanmaktadır. Para, o kişi için, şan ve şereften daha önemlidir. Bunun tersine, yüzük parmağı işaret parmağını geçiyorsa, şahıs kuramsal olanı uygulamalı olana, şan ve şerefi paranın katı imkanlarına tercih ediyor anlamındadır. Şiromansi yapanların karakter üzerindeki ilk hükümleri bu şekilde gerçekleşir.

Bir elin ayasındaki temel çizgiler:
  • Bir elin ayasındaki temel çizgiler:
  • Hayat Çizgisi (canlılığı ve uzunluğu)
  • Akıl Çizgisi (zeka gücünü ve zihinsel durumu)
  • Kalp Çizgisi (duygusal durumu)
İkinci derecede ve her elde görünmeyen çizgiler:
  • İkinci derecede ve her elde görünmeyen çizgiler:
  • Kader Çizgisi (kaderin size verdikleri)
  • Şöhret Çizgisi (başarı ve topluma mal olmak)

El tipleri:
  • Su (uzun parmaklar, dikdörtgen şeklinde avuç)
  • Hava (uzun parmaklar, kare şeklinde avuç)
  • Toprak (kısa parmaklar, kare şeklinde avuç)
  • Ateş (kısa parmaklar, dikdörtgen şeklinde avuç)
El falı nasıl bakılır?
Hayat Çizgisi:
Öncelikle şu hayat çizgisinin ne kadar yaşayacağınızı gösterdiği söylentisini unutun. Hayat çizgisi, daha çok hayatın nasıl geçeceğini, nerelerde krizlerin olacağını gösterir.
Hayat çizgisi, baş parmak ile işaret parmağı arasında bir yerden başlar ve bileğe doğru döner. Şimdi lütfen önce resim 1'e ve sonra kendi elinize bakın. Hayat çizginiz kırmızı çizgide olduğu gibi dik ve düz mü? O zaman sizin için şu geçerli diyebiliriz: Herşeyi aklınızla çözmeye çalışıyorsunuz. Kendinizi biraz daha rahat bırakın ve duygularınızı dinleyin. Yoksa yaşamınız stres içerisinde geçecek. Hayat çizginiz, mavi çizgi gibi, yuvarlak ve uzun mu? O zaman, güç ve iktidar açısından şanlısınız. Ama nedense duygularınızın çok fazla etkisindesiniz. Biraz da aklınızı kullanmalısınız. Hayatınıza şöyle bir bakın. Pişman olduğunuz çoğu şeyde duygularınızın esiri olduğunuzu göreceksiniz. Yani akıl var, mantık var. Biraz bunlara da rağbet göstermelisiniz.
Çoğu hayat çizgisi bu iki ekstremin arasında gidip gelir. Çizgi dikleştikçe elin sahibi daha akılcı, yuvarlaklaştıkça daha duygusal olur. Hayat çizginiz, ikinci resimdeki lila çizgi gibi, birçok yol ayrımı, zikzaklar vesaire içeriyorsa, hayatınız hep aşağı yukarı oynayarak geçecek. Krizlerden sonra mutlu günler, sonra yine stresler, sonra yine huzur. Biri gelip biri gidecek. Bunun iyi tarafı, çelik gibi sinirleriniz olacak ve herkesten daha fazla şey yaşayacaksınız. Sizinle aynı yaştaki insanlardan her zaman daha bilge, daha olgun olacaksınız.
Hayat çizginiz üçüncü resimdeki pembe çizgi gibi kısacık mı? Paniğe kapılmanıza gerek yok. Bu kısa bir yaşamınız olacak demek değil. Sadece biraz aksiyon eksikliğini gösteriyor. Sakin bir yaşam sürmeye meyillisiniz. Eğer bu hoşunuza gidiyorsa, herşey normal. Ama sıkılıyorsanız, mesela bu hayat çizgisine sahip, ama sivri elliyseniz, bir şeyler yapmayı deneyin. Eğlenmekten ya da eğlenememekten korkmayın.
Resimdeki yeşil çizgi gibi hayat çizginizde bir kesik varsa, bu bir yerlerde büyük bir süpriz var demektir. Hayır illa trafik kazası demek olmuyor. Pozitif ya da negatif olabilir, ama bir gün hayatınız tamamen değişecek (ya da değişti bile). Heyecanlanmaya hakkınız var.

Kafa Çizgisi:
İkinci en önemli çizgi kafa çizgisi. Kişinin inanç, yaşam felsefesi, hayata yaklaşımı, zekası ve mentalitesini temsil ediyor. Hayat çizgisinin hemen üstünden başlıyor ve avucun içinde yatay olarak devam ediyor.
Hemen şunu söyleyelim, kafa çizginiz çift ise vay halinize... Ruhsal yönünüz çok kuvvetli. Belki de spiritüel bir lider olacaksınız.
Kafasal çizginizin üzerindeki diğer ufak çizgiler, felsefenizde ya da hayat görüşünüzdeki değişiklikleri temsil ediyor. Çizgiyi üçe bölersek, ilk üçte bir gençliğinizi, ikinci üçte bir yetişkin yaşantınızı, üçüncü de yaşlılığınızı temsil ediyor.
Hayat çizginiz ile kafa çizginizin birbirine yakınlığı, beyninizin vücudunuzu ne kadar kontrol ettiği ile ilişkili. Örneğin birlikte başlıyorlar ya da yapışıklarsa, aklınız vücudunuzu iyi kontrol ediyor demek. Alabildiğine ayrılarsa, macera dolu bir yaşam süreceksiniz demek, çünkü bazen aklınızı değil, sadece vücudunuzu düşüneceksiniz.
Avucun içinde yatay olarak düz ve derin giden bir çizgi, düzgün ve mantıklı bir düşünce yapısını gösteriyor. Çizgi ne kadar düzse, o kadar gerçekçi düşünüyorsunuz. Ne kadar derinse hafızanız o kadar kuvvetli...
Kafa çizgisi dalgalı ise, bu kısa dönem hafızanızın çok iyi olmadığını gösteriyor. Sıkılgan bir yapınız var. Ama bu kesinlikle zeki değilsiniz demek değil.
Kafa çizginiz kısa ve yukarı dönükse, bu yine dalgalı çizgide olduğu gibi, dağınık bir düşünce yapısına sahip olduğunuzun işareti. Uzun ama aşağı dönük bir çizgi, yaratıcılığı, uzun ama yukarı dönük bir çizgi, kolay hatırlayabilen iyi bir hafızayı gösteriyor.

Kader Çizgisi:
Avucun altında, hayat çizgisinin yanından orta parmağa doğru çıkan çizgi, kader çizginiz.
Bu çizgi dış dünyanın hayatınıza etkileriyle ilgili.
Eğer çifte çizgiyse yine çok şanslısınız. Hayır gerçekten şanslısınız. Bol bol toto, loto oynayın.
Eğer çizginiz resimdeki mavi çizgi gibi, düzgün ve kesintisizse hayallerinizin çoğuna kavuşacaksınız demek. Bunun sebebi ne istediğinizi bilmeniz ve bunlara kavuşacak güce sahip olmanız. Yok eğer çizginiz resimdeki kırmızı çizgi gibi, parçalıysa, şans katsayınız biraz az, bu yüzden daha sağlamcı düşünmeniz, önemli şeyleri iyi planlamanız, murphy kanunlarını anayasanız yapmanız gerekiyor.
Kader çizginiz bir ya da iki kere açık ve seçik şekilde kesiliyor mu? Bu hayatınızın bir yerinde pozitif ya da negatif, çok önemli bir değişiklik olacağının işareti. Büyük ihtimalle kariyer değişikliği. Bir mesleği tamamen bırakıp yeni bir meslek icra etmeye başlamak gibi. Kader çizgisini de kafa çizgisi gibi hayatınızın 3 evresine bölerek bu değişikliğin kabaca hangi 30 yılda olacağını kestirebilirsiniz.

Kalp Çizgisi:
Kafa çizgisinin üstünde, avucun tepesindeki çizginin adı kalp çizgisi, doğal olarak aşk hayatınızı temsil ediyor. Elin dış kenarından başlıyor, başparmak yönünde bitiyor.
Çizginiz resimdeki sarı çizgi gibi bir çatalla bitiyorsa, herşey mükemmel. Flört etmekten çok hoşlanıyorsunuz. Ama hayatınızın aşkını bulduğunuzda gayet sadık ve çok çok çok mutlu olacaksınız.
Çizginiz, pembe çizgide olduğu gibi hafif boşluklarla bölünmüşse ruh eşinizi bulana kadar aşk hayatınızda bir takım inmeler çıkmalar olacak demek. Ama bir yandan da gayet açık fikirli biri olduğunuz için hiç bir zaman mutsuz ya da yanlız olmayacaksınız. Kalp çizginiz, yeşil çizgide olduğu gibi biraz kısa ise, acaba aslında kendinize aşık olup olmadığınızı bir kontrol etseniz iyi olur. Yine de biri sizi etkilemeyi başarırsa işte o zaman yaşayacağınız aşk mutluluğunun haddi hesabı yok.
Aşk çizginiz, kırmızı çizgide olduğu gibi binlerce kanalı olan bir ırmağa benziyorsa, flört meselesini biraz abartmış bir şahsiyetsiniz. Sadakat, kitabınızda bir yerlerde yazıyor ama bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Sizi gidi sizi.
Kalp çizginiz mavi çizgide olduğu gibi, dümdüz ve pürüzsüzse, aşk konusunda güvenme güçlüğü çeken birisiniz. Kimseye güvenmiyor ve kontrolü asla elden bırakmıyorsunuz. Lütfen insanların çoğunun iyi kalpli olduğunu hatırlayın ve kendinizi biraz rahat bırakın. O zaman mutluluk gelip sizi bulacaktır.


El falı nasıl bakılır?
İnce El:
Görünüşü: Parmaklar uzun ve incedir, el ince ve narin görünür.
Karakter Özellikleri: İnce elli kızlar ve erkekler, aynen elleri gibi ince ve narinlerdir. Duygular ve konuşmalar onlar için çok önemlidir. Genellikle gerçeklerden biraz kopuk ve bulutların üzerinde geziyor olurlar.
Okul ve/veya İş: Çok dikkatlidirler. Gözleri ve kulakları devamlı açıktır. Ama stresli durumlardan hiç hoşlanmaz, strese maruz kaldıklarında gayet çekilmez olabilirler.
Aşk Hayatı: Narin, kırılgan ve süper yumuşaktırlar. Partnerlerine karşı özenli ve dikkatlidirler. Ama bunun karşılığında aynı özeni kendileri için de beklerler. En ufak bir ses yükselmesi ya da hoyratlık, söz konusu ince elli bireyin koşarak uzaklaşmasına sebebiyet verebilir.

Güçlü El:
Görünüşü: Güçlü elin, parmakları geniştir. Bu yüzden de genellikle birbirinden biraz ayrık olurlar. Elin parmaksız kısmı güçlü ve geniştir.
Karakter Özellikleri: Güçlü elli kız ve erkekler ayakları yere güçlü basan insanlardır. Kendilerinden emindirler ve kendilerini tanırlar. Egoist değildirler. İyi bir dinleyici ve güvenilir arkadaştırlar. Yardım etmeyi ve dert dinlemeyi severler. Ancak hayal kırıklığına uğradıklarında kırıcı ve hoyrat olabilirler. Affetmeleri de zor olur.
Okul ve/veya İş: Güçlü elli insanlar, karşılarına çıkan meseleleri her yönüyle kavramak isterler. Ellerini gayet akıllıca kullanabilirler. Tabii bu kafalarını kullanamazlar demek olmuyor. Tam tersine aynı zamanda gayet akıllı da olurlar. Plan yapmayı ve sorunları çözmeyi çok severler.
Aşk Hayatı: Flört etmeye bayılırlar ve sık sık ederler. Zaten genelde etkileyici insanlar olurlar. Ama doğru insanı bulduklarını düşündüklerinde, dürüstlük ve sadakate çok önem verirler ve partnerlerini mutlu etmek için ellerinden geleni yaparlar.

Dikdörtgen El:
Görünüşü: Dikdörtgen elin parmaklarının neredeyse hepsi aynı uzunluktadır. Elin parmaksız kısımları da düz ve köşelidir. Bu yüzden el gayet düzgün bir dikdörtgen hissi verir.
Karakter Özellikleri: Dikdörtgen elli kızlar ve erkekler için en önemli şey adalettir. Hayal kırıklığına uğradıklarında, ki bunun için haksızlığa uğramaları yeterlidir, öyle kuvvetle uzaklaşırlar ki, onları bir daha geri getirmek çok zordur. Buna karşılık, eleştiriye çok açıklardır. Tabii yapıcı olması şartıyla.
Okul ve/veya İş: Dikdörtgen elli insanlar çok gerçekçidirler. Sanat ve kültürden hoşlanırlar. Ama bu konularda aktif olmak gibi bir kaygıları da yoktur. Elle tutulur şeyler yapmak isterler ve bunu elleriyle de kafalarıyla da yapabilirler.
Aşk Hayatı: İnanması zor ama, dikdörtgen elliler flört etme konusunda genellikle utangaçtırlar. Ama partnerlerini tanıdıktan sonra kabuklarından çıkar ve kendilerini gösterirler. Hem de bunu güçlü ve kendine güvenli bir biçimde yaparlar.

Sivri El:
Görünüşü: Sivri ellerin parmaksız kısmı normaldir, ancak parmaklar incedirler ve elin tepesine doğru birbirlerine yaklaşarak, ele sivri bir görünüm verirler.
Karakter Özellikleri: Sivri elli kız ve erkekler, yaratıcı ve yerinde duramaz olurlar. Moralleri de genelde yüksek olur. Sıkıntıya ve sıkıcılığa gelemezler. Partilerin muhakkak hakimleri onlardır. Onlar ne hissediyorsa etraflarındaki herkes, şaşılası bir şekilde aynı şekilde hisseder.
Okul ve/veya İş: Önemli olan eğlencedir. Bu yüzden değişik olan işlerden ve okullardan hoşlanırlar. Her an yeni bir tecrübe, yeni bir heyecan peşinde olduklarından, hergün aynı şeylerin yaşandığı düzenli bir okul ya da iş hayatı onlar için işkencedir.
Aşk Hayatı: Macera mı, lütfen hemen! Flörte, değişikliğe, heyecana bayılırlar. Bir eşleri olduğunda, sadakat ile ilgili bir problemleri olmaz. Tabii eğer söz konusu eş, sivri elli bireyimizi her gün yeni heyecanlara ve eğlencelere boğabiliyorsa...

El falı nasıl bakılır?
Hayat Çizgisi:
Öncelikle şu hayat çizgisinin ne kadar yaşayacağınızı gösterdiği söylentisini unutun. Hayat çizgisi, daha çok hayatın nasıl geçeceğini, nerelerde krizlerin olacağını gösterir.
Hayat çizgisi, baş parmak ile işaret parmağı arasında bir yerden başlar ve bileğe doğru döner. Şimdi lütfen önce resim 1'e ve sonra kendi elinize bakın. Hayat çizginiz kırmızı çizgide olduğu gibi dik ve düz mü? O zaman sizin için şu geçerli diyebiliriz: Herşeyi aklınızla çözmeye çalışıyorsunuz. Kendinizi biraz daha rahat bırakın ve duygularınızı dinleyin. Yoksa yaşamınız stres içerisinde geçecek. Hayat çizginiz, mavi çizgi gibi, yuvarlak ve uzun mu? O zaman, güç ve iktidar açısından şanlısınız. Ama nedense duygularınızın çok fazla etkisindesiniz. Biraz da aklınızı kullanmalısınız. Hayatınıza şöyle bir bakın. Pişman olduğunuz çoğu şeyde duygularınızın esiri olduğunuzu göreceksiniz. Yani akıl var, mantık var. Biraz bunlara da rağbet göstermelisiniz.
Çoğu hayat çizgisi bu iki ekstremin arasında gidip gelir. Çizgi dikleştikçe elin sahibi daha akılcı, yuvarlaklaştıkça daha duygusal olur. Hayat çizginiz, ikinci resimdeki lila çizgi gibi, birçok yol ayrımı, zikzaklar vesaire içeriyorsa, hayatınız hep aşağı yukarı oynayarak geçecek. Krizlerden sonra mutlu günler, sonra yine stresler, sonra yine huzur. Biri gelip biri gidecek. Bunun iyi tarafı, çelik gibi sinirleriniz olacak ve herkesten daha fazla şey yaşayacaksınız. Sizinle aynı yaştaki insanlardan her zaman daha bilge, daha olgun olacaksınız.
Hayat çizginiz üçüncü resimdeki pembe çizgi gibi kısacık mı? Paniğe kapılmanıza gerek yok. Bu kısa bir yaşamınız olacak demek değil. Sadece biraz aksiyon eksikliğini gösteriyor. Sakin bir yaşam sürmeye meyillisiniz. Eğer bu hoşunuza gidiyorsa, herşey normal. Ama sıkılıyorsanız, mesela bu hayat çizgisine sahip, ama sivri elliyseniz, bir şeyler yapmayı deneyin. Eğlenmekten ya da eğlenememekten korkmayın.
Resimdeki yeşil çizgi gibi hayat çizginizde bir kesik varsa, bu bir yerlerde büyük bir süpriz var demektir. Hayır illa trafik kazası demek olmuyor. Pozitif ya da negatif olabilir, ama bir gün hayatınız tamamen değişecek (ya da değişti bile). Heyecanlanmaya hakkınız var.

Kafa Çizgisi:
İkinci en önemli çizgi kafa çizgisi. Kişinin inanç, yaşam felsefesi, hayata yaklaşımı, zekası ve mentalitesini temsil ediyor. Hayat çizgisinin hemen üstünden başlıyor ve avucun içinde yatay olarak devam ediyor.
Hemen şunu söyleyelim, kafa çizginiz çift ise vay halinize... Ruhsal yönünüz çok kuvvetli. Belki de spiritüel bir lider olacaksınız.
Kafasal çizginizin üzerindeki diğer ufak çizgiler, felsefenizde ya da hayat görüşünüzdeki değişiklikleri temsil ediyor. Çizgiyi üçe bölersek, ilk üçte bir gençliğinizi, ikinci üçte bir yetişkin yaşantınızı, üçüncü de yaşlılığınızı temsil ediyor.
Hayat çizginiz ile kafa çizginizin birbirine yakınlığı, beyninizin vücudunuzu ne kadar kontrol ettiği ile ilişkili. Örneğin birlikte başlıyorlar ya da yapışıklarsa, aklınız vücudunuzu iyi kontrol ediyor demek. Alabildiğine ayrılarsa, macera dolu bir yaşam süreceksiniz demek, çünkü bazen aklınızı değil, sadece vücudunuzu düşüneceksiniz.
Avucun içinde yatay olarak düz ve derin giden bir çizgi, düzgün ve mantıklı bir düşünce yapısını gösteriyor. Çizgi ne kadar düzse, o kadar gerçekçi düşünüyorsunuz. Ne kadar derinse hafızanız o kadar kuvvetli...
Kafa çizgisi dalgalı ise, bu kısa dönem hafızanızın çok iyi olmadığını gösteriyor. Sıkılgan bir yapınız var. Ama bu kesinlikle zeki değilsiniz demek değil.
Kafa çizginiz kısa ve yukarı dönükse, bu yine dalgalı çizgide olduğu gibi, dağınık bir düşünce yapısına sahip olduğunuzun işareti. Uzun ama aşağı dönük bir çizgi, yaratıcılığı, uzun ama yukarı dönük bir çizgi, kolay hatırlayabilen iyi bir hafızayı gösteriyor.

Kader Çizgisi:
Avucun altında, hayat çizgisinin yanından orta parmağa doğru çıkan çizgi, kader çizginiz.
Bu çizgi dış dünyanın hayatınıza etkileriyle ilgili.
Eğer çifte çizgiyse yine çok şanslısınız. Hayır gerçekten şanslısınız. Bol bol toto, loto oynayın.
Eğer çizginiz resimdeki mavi çizgi gibi, düzgün ve kesintisizse hayallerinizin çoğuna kavuşacaksınız demek. Bunun sebebi ne istediğinizi bilmeniz ve bunlara kavuşacak güce sahip olmanız. Yok eğer çizginiz resimdeki kırmızı çizgi gibi, parçalıysa, şans katsayınız biraz az, bu yüzden daha sağlamcı düşünmeniz, önemli şeyleri iyi planlamanız, murphy kanunlarını anayasanız yapmanız gerekiyor.
Kader çizginiz bir ya da iki kere açık ve seçik şekilde kesiliyor mu? Bu hayatınızın bir yerinde pozitif ya da negatif, çok önemli bir değişiklik olacağının işareti. Büyük ihtimalle kariyer değişikliği. Bir mesleği tamamen bırakıp yeni bir meslek icra etmeye başlamak gibi. Kader çizgisini de kafa çizgisi gibi hayatınızın 3 evresine bölerek bu değişikliğin kabaca hangi 30 yılda olacağını kestirebilirsiniz.

Kalp Çizgisi:
Kafa çizgisinin üstünde, avucun tepesindeki çizginin adı kalp çizgisi, doğal olarak aşk hayatınızı temsil ediyor. Elin dış kenarından başlıyor, başparmak yönünde bitiyor.
Çizginiz resimdeki sarı çizgi gibi bir çatalla bitiyorsa, herşey mükemmel. Flört etmekten çok hoşlanıyorsunuz. Ama hayatınızın aşkını bulduğunuzda gayet sadık ve çok çok çok mutlu olacaksınız.
Çizginiz, pembe çizgide olduğu gibi hafif boşluklarla bölünmüşse ruh eşinizi bulana kadar aşk hayatınızda bir takım inmeler çıkmalar olacak demek. Ama bir yandan da gayet açık fikirli biri olduğunuz için hiç bir zaman mutsuz ya da yanlız olmayacaksınız. Kalp çizginiz, yeşil çizgide olduğu gibi biraz kısa ise, acaba aslında kendinize aşık olup olmadığınızı bir kontrol etseniz iyi olur. Yine de biri sizi etkilemeyi başarırsa işte o zaman yaşayacağınız aşk mutluluğunun haddi hesabı yok.
Aşk çizginiz, kırmızı çizgide olduğu gibi binlerce kanalı olan bir ırmağa benziyorsa, flört meselesini biraz abartmış bir şahsiyetsiniz. Sadakat, kitabınızda bir yerlerde yazıyor ama bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Sizi gidi sizi.
Kalp çizginiz mavi çizgide olduğu gibi, dümdüz ve pürüzsüzse, aşk konusunda güvenme güçlüğü çeken birisiniz. Kimseye güvenmiyor ve kontrolü asla elden bırakmıyorsunuz. Lütfen insanların çoğunun iyi kalpli olduğunu hatırlayın ve kendinizi biraz rahat bırakın. O zaman mutluluk gelip sizi bulacaktır.


















Zar Falı - Zar Falı Nasıl Bakılır ?



3 zar alınır. Fincanın içine konulup sallanır. Sonra, masanın üstüne atılır. Zarların üste gelen yüzlerindeki noktalar toplanarak bulunan sayının yorumu okunur. 1) Zarların biri veya hepsi masadan düşerse. "Münakaşa edeceksin" demektir.
2) Zarın biri, diğerinin ütüne gelirse; "Hediye alacaksın" demektir.
3) Sayıların yorumu 3'ten başlar.
SAYILARIN YORUMU
3. Hoş bir sürprizle karşılaşacaksın.
4. Uzun zamandan beri arzuladığın şey gerçekleşecek.
5. Yakında tanışacağın bir yabancı ile çok iyi arkadaş olacaksın.
6. Bir miktar mal kaybın, zararın olacak.
7. Bir skandala karışacaksın.
8. Gerçekte yapmadığın bir şeyden ötürü suçlanacaksın.
9. Bir düğüne gideceksin; bekarsan bu düğün senin olabilir.
10. Oldukça önemli bir şey olacak.
11. Miras alma ihtimali var.
12. Yakında bir mektup alacaksın.
13. Üzücü bir olayla karşılaşıp, etkileneceksin.
14. Bekarsan, yakında aşık olacaksın.
15. Dikkatli olmazsan, başın derde girecek.
16. Neşeli bir yolculuk yapacaksın.
17. Yakında çok değerli bir şeye sahip olacaksın.
18. Yakında önemli bir olayla karşılaşacaksın. Ondan sonrada arzu ettiğin şeylerin hemen hemen hepsine sahip olacaksın.
BAŞKA BİR USÜL
Masanın üstüne tebeşirle normal büyüklükte bir daire çizilir. 2 zar alınır. İyice salladıktan sonra masanın üzerine atılır. Dairenin içine giren zarın rakamı not edilir. (Dairenin dışına düşen zar hesaba katılmaz.)
Sonra, aynı şekilde 2'nci ve 3'üncü kere atılır. Bütün rakamlar toplanıp, bulunan sayının yorumu yukarıdaki listeden okunur.
Örnek: İlk seferde; 3 ve 2 atılmış olsun, 3 + 2 = 5'tir.
İkinci seferde; 6 ve 2 atılmış olsun, 6 + 2 = 8'dir.
Üçüncü seferde; 1 ve 3 atılmış olsun, 1 + 3 = 4'tür.
5 + 8 + 4 = 17'nin yorumu okunur.

Ateş Falı - Ateş Falı Nasıl Bakılır ?

Ateş Falı - Ateş Falı Nasıl Bakılır ?





"Ateşe Bakma" da denilen bu fal daha çok Orta Doğu ve Afrika'da yaygındır. Bu tür fala bakanlara göre; ateşe bakarak gelecek hakkında birtakım şeyler söylemek mümkündür. Bu tür falda, "kor" halindeki ateşi inceleyerek, görülen şekillerden anlam çıkarılmakta ve gelecekle ilgili şeyler söylenmektedir. Ancak, ateşe bakan herkesin geleceği göreceğini sanmak yanlıştır. Bunu başarabilmek için "Medyum" olmak gerekir. Yani, fala bakanda geleceği sezme yeteneği olması gerekir.
Medyumluğun da dereceleri vardır. Bazıları, olacakları, zaman zaman sezerler. Bazılarıysa, olacakları hissederler. Buna "İçe Doğma" da denilir. Bazıları da geleceği olduğu gibi görebilirler. İşte bunlara "Gerçek Medyum" denir. Ateşe bakarak olacakları görebilmek için biraz sezgi yeterlidir. Ancak, şekilleri benzetme yeteneğini geliştirmek şarttır. Şöminedeki ateşe, kapağı açılmış sobadaki ateşe veya mangaldaki korlara bakılabilir.
Ateş Falına Şöyle Bakılır:
Gözlerinizi, "kor"a diker ve bir süre gözlerinizi kırpmadan beklersiniz. Çok geçmeden, ateşteki şekilleri fark etmeye başlarsınız. Bu yeteneğiniz zamanla daha da gelişir. Şekiller görünmeye başlandıktan sonra yapılacak iş, onlara anlam vermek, yorumlamaktır.
Ateşte pek çok şekil görülebilir. Ağaçlar, yollar ve akla gelebilecek her türlü şeyi görebilirsiniz. Ancak, güçlü bir medyum değilseniz, başlangıçta sadece basit şekillerle yetinin. Yani, geometrik şekillerden sakının! Ateşte çizgiler, çarpı/çapraz işaretleri, üçgenler, dörtgenler ve yıldızlar (yani, en az üç çizginin kesişmesinden oluşmuş bir şekil) göreceksiniz.
Ateşe bakarken içinizden bir niyet tutabilirsiniz. Mesela, bir isteğinizin olup olmayacağını sorabilirsiniz.
Ateşte "tek çizgi" görürseniz, niyetinizin gerçekleşmesi için biraz vakit geçmesi gerektiği anlaşılır.
Ateşte "yan yana iki çizgi" görürseniz, isteğinizi bazı kimseler engellemeye çalışmaktadırlar. Daha sonra aynı şeyi tekrar ateşe sorabilirsiniz.
Ateşte "yan yana üç çizgi" görürseniz, isteğinizin hiç beklenmedik bir anda gerçekleşeceğini ve sizi şaşırtacağını açıklar.
Ateşte "çarpı/çapraz" görürseniz, ne yazık ki istediğiniz olmayacaktır. Boş yere umutlanmamalısınız.
Ateşte "üçgen" görürseniz, istekleriniz kolaylıkla gerçekleşecek ve sevineceksiniz, demektir.
Ateşte "dörtgen" görürseniz, istekleriniz başkalarının yardımıyla gerçekleşecek demektir.
Ateşte "yıldız" görmek fevkalade iyidir. Yıldız'ın meydana geliş şekli önemli değildir. İsterse,çizgiler kesişmesinden meydana gelmiş olsun, fark etmez!
Ateş falında en iyi sayılan işaretlerin en önemlisi "yıldız"dır.

Bir niyet tutmadan ateşe baktığınız zaman "yıldız" görürseniz, büyük bir iyilik olacağına, müjde alacağınıza, çok sevineceğinize işarettir. Bazen ateşlerin içinde aniden bir yıldız parlar. Bu, bütün sıkıntıların geçeceğini, dertlerden sıyrılacağınızı ve mutluluğa erişeceğinizi haber verir.
DAHA BASİT BİR YÖNTEM
Medyumluk yeteneğiniz yoksa, ateşteki şekilleri görebilmek güçtür. Hatta, tek bir çizgi bile göremeyebilirsiniz. Bu durumda başka bir yöntem vardır:
Bir niyet tutarak ateşe bakarsınız. O anda ateş "çıtırdarsa" cevabınızı almış olursunuz. İstediğiniz şey olacaktır. Korlardan "aniden kıvılcımlar" yükselirse, niyetiniz gerçekleşecek demektir. Ama, ateş "tam kor halinde ve hareketsiz" olmalıdır. Yani alev alev, yanmakta, kıvılcım çıkarmakta, çatırdamakta olan ateşe bakarak kendinizi kandırmayın! Bir dilekte bulunur ve çıtırtı duymaz ya da kıvılcım görmezseniz, isteğiniz gerçekleşmeyecek demektir.
Ateşe Ne Kadar Sık Bakılır?
Ateşe bakarak ancak bir soru sorabilirsiniz. Aradan 3 gün geçmedikçe "yeni bir şey" sormamalısınız. Ama, her gün ateşe bakarak şekilleri inceleyebilirsiniz. Yani korların içinde türlü şekilleri yavaş yavaş görmeye alışırsınız. Böyle bir yeteneği elde ettikten sonra da gözlerinizin önünde olacak şeyler açıkça belirir.
BAŞKA BİR YÖNTEM
Bir miktar mangal kömürü yakılır. Alevler hafifleyinceye kadar beklenir. Sonra, yanmış kömürlerin üzerine bir avuç dolusu mutfak tuzu atılır. Sonra da, karşısına oturulup çatırtılar bitinceye, alevler sönünceye kadar beklenir.
Bu işlem yapılırken, kimseyle konuşulmaz. Yanında başkaları varsa onların da sessiz durmaları gerekir.
Ateşe dikkatle bakılır. Bir süre sonra ateşin üst kısmında brtakım şekiller görülür.
EN ÇOK GÖRÜLEN ŞEKİLLERİN YORUMU
Ağaç: Ağaç veya sadece ağaç dalları, aşkta başarı, ya da önemli bir iş habercisidir.
Arslan: Uzaktan haber alınacak, demektir. Kaplan, fil ve benzerleri de aynı anlamdadır.
At: Yolculuk.
Bina: Mutluluk işaretidir. Binanın önünde basamaklar veya sütunlar olabilir.
Basamaklar varsa, sayılır. Kaç basamak ise, o kadar zaman sonra muradın olacak demektir.
Sütunlar varsa, aşk problemlerine işarettir. Sütunlar kolayca fark ediliyorsa; aşık olacaksın, demektir.
Ateşe baktığın sırada, bina çökerse, iş veya ev hayatında değişiklik olacak, demektir.
Çiçek: Hayalkırıklığına işarettir. Başka bir şeklin yanında görülürse, o şeklin yorumunu "olumsuz yönde" etkiler.
Davar: Seni düşünen biri var, demektir.
El: Alevin içinden dışarıya doğru uzanıyorsa, sana yakın olan birinin yardımına ihtiyacı var, demektir.
İnsan Yüzü: Görülen tanıdık veya tanımadık birinin yüzü olabilir. Dikkatle bakmak gerekir.
Tanımadığın biriyse, yakında onunla tanışacaksın, demektir.
Parlak yüz, o kişiden gelecek iyiliğe işarettir.
Bulanık yüz, o kişiden gelecek kötülüğe işarettir.
Birden fazla yüz, parlaklık veya bulanıklıklarına göre yorumlanır.
Kedi: İş hayatında başarı demektir.
Kömürler: "Kor" haline gelen kömürler, isteklerinin çabucak gerçekleşeceğine işarettir. Çabucak kararan, sönen kömürler, isteklerinin gerçekleşmeyeceğine, işarettir.
Köpek: Sadık bir dost işaretidir.
Meyveler: Hangi türden olursa olsun, aşk meselelerinde problemlere işarettir.
Meyve dalındaysa problemler çabucak çözümlenecek, ardından iyi günler gelecek, demektir.
Uçan Közler: Ocaktan çevredeki küle sıçrayan közlerin yorumunu yapmak için, közün külde düştüğü yerde meydana getirdiği şekil incelenir.
Beşik şekli; evlilik veya doğacak çocuk işaretidir.
Para çantası; gelecek paraya, kazanca işarettir.
Kuş şekli; tuttuğun yolun iyi olduğuna işarettir.
Kama, hançer, bıçak, tabanca gibi şekiller münakaşa, kavga işaretleridir. Yeldeğirmeni: Değişiklik işaretidir.
Parlak görünüyorsa, değişiklik faydalı olacak demektir.
Bulanık görünüyorsa, hastalık işaretidir.
AFRİKA USULÜ ATEŞ FALI
Afrika'da bazı kabilelerin büyücüleri ateşe bakarak olacakları haber verirler. Çünkü bu büyücülerde üstün medyumluk yeteneği vardır. Kabile sihirbazı ateşe bazı tütsüler, otlar ve benzerlerini atar. Ateşten alevlerle birlikte dumanlar yükselir.
Büyücü, buna bakarak olacakları kolaylıkla okur. Hatta bazen gerektiğinde ateşlerin içindeki şekilleri kabiledekilere de gösterir. Yani olacaklar adeta bir resim ya da film gibi ateşlerin, alevlerin arasında görülür. Ancak bunu yapabilmek için çok güçlü bir medyum olmak şarttır.

Ay Falı Nedir - Ay Falına Nasıl Bakılır ?



Bu fala genellikle kısmeti çıkmamış, evlenememiş kızlar için bakılır. Evlenememiş kız, yanında güvendiği biri olduğu halde, Ay'ın 3-5 günlük olduğu gece, dışarıya, sessiz ve tenha bir yere çıkar. Arkadaşı, elindeki cep aynasını Ay'a doğru tutup, Ay'ın görüntüsünün aynaya yansımasını sağlar. Bu sırada, kısmeti çıkmamış kız, sürekli olarak Ay'ın aynadaki görüntüsüne bakar. Bu sırada yanında bulunan arkadaşı da sessizce bildiği duaları okur.Bir süre sonra, kızın kısmeti çıkacaksa, yani koca bulacaksa aynadaki Ay'ın yanından erkek yüzüne benzeyen bir gölgenin geçtiği görülür. Bu, o kızın kısmetinin çıkacağına işarettir. Kız evde kalacaksa, hiç bir şey görülmez veya insan yüzüne benzemeyen şekiller görülür.

Domino Falı - Domino Falına Nasıl Bakılır ?

Bu fala çift-düzden başlayan ve altı-altıya değin sıra teşkil eden standart bir domino takımı ve de geleneksel yorumlama ile bakılır. Domino taşlarının noktalı olan yüzleri alt tarafa getirilecek şekilde iyice karıştırılır. Fal bakmak için bunların içersinden bir adet taş çekilecektir. Kimi domino falcıları kendilerinden en uzakta olan taşı almakta ısrar ederler iken, kimileride ellerini şansın etkisel titreşimine bırakmayı seçerler.
Ancak hepsinin birleştikleri bir kanıya göre bir insan domino falıyla sadece ayda bir defaya mahsus olarak geleceğini öğrenme imkanına sahiptir. Aksi halde cevaplar manasız kalacaktır.

Ayrı yeten, bir kişi bir seferden en az üç adet domino taşı ile sınırlı kalmalıdır. Ve bir adet domino taşı çekilerek yorum yapıldıktan sonra, noktalı olan tarafı alta getirilecek biçimde ötekilerle karıştırmalıdır ve ikinci çekiliş ondan sonra yapılmalıdır.

Şayet kişi aynı olan domino taşını ikinci defa çeker ise, bu ilk yapılan çekilişin bir onaylaması olarak yorumlanmalıdır. Bu biçimde aynı olan domino taşını iki defa çeken bir kimseye normal üç çekiş hakkının haricinde bir çekme hakkı daha tanınır.

Kimi domino falı meraklıları ise pazartesi ve cuma günleri fal bakımından negatif günler olarak yorumlarlar. Aslında böyle bir genelleme pek de önemli değildir, ancak bu yorumlamaya reel olarak inanmış olanlar açısından önemli bir mana taşımaktadır.
ÇİFT-DÜZ :

Gerçekte bu taş diğer taşlar içerisinde en negatif olanıdır. Hile ve şerefsizlikle arası iyi olanların dışarısında aşağı yukarı herkese hayal kırıklığı getirecek bir taş olarak kabul edilir. Zor ve hile uygulaması yapan her kim bir şeyi elde etmiş ise, büyük bir olasılıkla onu telafi edecektir. Kişinin bu domino taşını çekmesi halinde ise, bu gaspının şu veya bu biçimde burnundan geleceğinin belirtisidir. Kimileri için de bu taşın çekilmesi iş veya aşk yaşamı için negatif bir işaret olarak kabul edilir. Kimi şeylerin, hatta işin yitirilmesi olarak da yorumlanır.

BİR-BİR :

Gerçekte sevgi ve evlilikteki mutluluğun sembolü olarak kabul edilir. Muhabbeti beraberinde de ahengi vadeden bir taştır. Beraberinde etkileşimsel olarak ekonomik kazanç artışını ve güveni de getirebilir.

İKİ-DÜZ :

Gerçekte şanssızlık ve namussuzluk sembolüdür. Şayet nişanlı bir bayan bu domino taşını çekmiş ise, bu hal onun nişanlısı bakımından geçerlidir. Şayet çeken kişi evliyse, kuşkusuz kocası bakımından geçerlidir. Bir erkek evlat bakımından ise kabiliyetlerini negatife kullanıyor olabilir. Şayet niyet olarak yolculuk tutulmuş ise, hoşnut kalınacak ve emniyetli olarak geçecek bir yolculuk beklenebilir.

İKİ-BİR :

Gerçekte bu domino taşı bir kadın bakımından, zenginliği de beraberinde getiren erken bir evlilik manasına gelmektedir. Bununla beraber bu hanım dul kalabilir hatta yeniden evlenebilir. Bu halde uzun yıllar boyunca mutlu olabilir. Bu taşı çeken genç bir adam bakımından ise evlilik söz konusu değildir. Yalnızca günü gün edilen bir yaşamı anlatır ve sonu bekarlıktır. İş yaşamı söz konusu olduğunda ise, dengesiz bütçelere karşı haberci bir işaret olarak kabul edilebilir.

İKİ-İKİ :

Gerçekte iş hayatında olacak başarı ve mutlu bir yuva yaşamı anlatır. Evlenenler bakımından çocukların habercisidir bu durumda mutluluklarına mutluluk katacaklardır. Tutumluluk açısından ise onları refaha götürecektir.

ÜÇ-DÜZ :

Gerçekte genellikle tartışmaların habercisi olarak kabul edilir. Adam bakımından genel olarak karısı huysuzdur. Nişanlı genç bir kız bakımından müstakbel olan eşinin bu yanının olup olmadığına dikkat etmelidir. Şayet bir toplantıya gidiyor iseniz ağız dalaşından kaçınmaya veya tartışma konusu olabilecek bir şey konusunda dikkatli olmaya, sakınmaya çalışmalısınız.

ÜÇ-BİR :

Genellikle skandalın; mutsuzluk, huzursuzluk ve utançlık getireceği konusunda bir uyarıdır. Uygunsuzluğun kanıtlanması neticesinde ise dava açılması tehlikesi vardır.

ÜÇ-İKİ :

Genellikle sevgi, evlilik, para ve bunun gibi konuların bir araya gelmesini simgeler. Yolculuk bakımından elverişli bir zamandır. İhmalkarlık yapmamaları bakımından bu arada çocuklara oldukça dikkat edilmelidir.

ÜÇ-ÜÇ :

Genellikle bu domino taşı ile alakalı kehanetler; çok para kazanmak, her açıdan kazanç zenginliğine sahip olmak, saadet ve bolluk habercisidir.

DÖRT-DÜZ :

Genellikle ister erkek, ister kadın bakımından aşk hayatında hayal kırıklığı yaşamanın sembolüdür. Nişan olmasına rağmen hiçbir taraf evlenmeye yanaşmayacaktır. Gizli bir sırrı bulunan birisi bunu açıklamalıdır. Şayet fal baktıran hanım hamile ise, ikiz çocuk ve ya üçüz çocuk bekleyebilir.

DÖRT-BİR :

Genellikle bu taş mükemmel zenginlik belirtisinin sembolüdür. Dünyaya gelen her çocukla birlikte bu kişinin geliri de artacaktır.

DÖRT-İKİ :

Genellikle bu domino taşı bir çeşitlilik dönemine işaret eder. Bu çeşitlilik aile, para, meslek ve benzeri her şeyle alakalı olabilir. Söz konusu çeşitlilik az ya da küçük bir şey olabilir fakat şimdiki statüden çok daha farklı bir şey olacaktır. Sevgide değişiklik olabilir. Hangi halde bulunuyor olursa olsun, dört-iki değişiklik işaretidir.

DÖRT-ÜÇ :

Genellikle bu taşın işaret ettiği haller; genç evliler ile, mütevazı, mutlu bir hayattır. Bir tek çocuk da olabilir ancak mutlu ve rahat bir yaşamın habercisidir.

DÖRT-DÖRT :

Sanatkarlar açısından şans sembolüdür. Bütün diğer insanlar açısından ise iş hayatı konusunda şanssızlık anlamına gelmektedir. Toplumsal konular açısından ise, herkes bakımından genel olarak uğur getiren bir taştır. Eğlence ve dinlenme döneminin belirtisi, hatta evlilik habercisi olarak da yorumlanabilir.

BEŞ-DÜZ :

Bu taşı çeken evlenmemiş genç kız bakımından; kendisiyle alakadar olan erkeğe karşı dikkatli olması hakkında bir uyarıdır. Alakadar olduğu erkeğin samimi olmadığının ve sevmeye değer olmadığının bir işareti olabilir. Evli bir hanım açısından ise aile bütçesi konusunda daha çok dikkatli olması gerektiğinin bir uyarısıdır. Bu taşı çeken erkek bakımından egoistlikten, tedbirsizlikten kendisini kurtarmasının habercisidir. Bu, iş yaşamında pazarlığı oldukça çok sevenler bakımından da geçerlidir.

BEŞ-BİR :

Gerçekte şayet bu domino taşını çeker iseniz, oldukça çok hareketli ve çok hoş bir toplumsal yaşam sizin gündeme geliyor olmanıza haberci olabilir. Aileye bir katılım habercisi olabilir. Parasal açıdan ise , son derece kısa bir zamanda bir hayal kırıklığının da habercisi olarak kabul edilmektedir.

BEŞ-İKİ :

Gerçekte aşıklar açısından evlilik söz konusu bile değildir. Yeni evliler açısından telafisi oldukça uzun sürecek anlaşmazlıkların habercisi olabilir. Ancak bu taşı çeken bayan ise, sabır ve hoşgörü ile mutluluğa kavuşacaktır. Beyler için ise, çalışkan ve tutumlu bir kadınla evlenmesi çok daha iyi olacaktır. Şayet iş bağlantılarında çeşitlilik yapmak istiyor ise, acele etmemesi gereklidir aynı zamanda da her türlü olasılığı düşünmesi gerekir.

BEŞ-ÜÇ :

Gerçekte ahenkli, sessiz, sakin bir hayatın habercisi olan iyi bir domino taşıdır. Zengin bir kişi daha zengin olamaz, ancak ailesi ve kendisi rahat olarak huzur içinde yaşar gider. Fakir bir adam bakımından ise bu domino taşı, hayatında çok daha iyiye doğru gidişatın bir habercisi olarak yorumlanabilir. Yeni evli genç bir çift bakımından ise, yıllar süresince geçerli olacak bolluğun habercisidir.

BEŞ-DÖRT :

Gerçekte bu domino taşı; yalnızca aşk açısından evlenen genç bir hanımın, evleneceği genç erkeğin hatalarını unutabileceğinin, görmezlikten gelebileceğinin habercisi olarak yorumlanabilir. Erkeğin güvenlik önlemlerini yerine getireceğinden, hatta azamet ve haşmeti bir kenara bırakacağından emin olmalıdır. Bunun kesin olarak kanıtına sahip olması gereklidir. Bu taş para kaybının aynı anda yatırımın verimsiz bir dönemi belirtir.

BEŞ-BEŞ :

Gerçekte bu taşı çeken elini her neye atarsa başarılı olacak demektir. Bu oldukça büyük bir zaferlerin belirtisidir. Aynı anda bol paranın geleceğinin habercisidir.

ALTI-DÜZ :

Gerçekte bu taş mutsuzluğun haberinin işaretidir. Aynı anda ekonomik sıkıntılar ve hatta ölüm habercisidir. Bu kişi ise aileden biri olabileceği gibi aynı anda, acı çeken kişi için değeri büyük olan akraba veya herhangi bir kimse de olabilir.

ALTI-BİR :

Gerçekte bu domino taşını çeken evlenmemiş genç birisi bakımından manası; evliliktir. Halen evli olan kişi bakımından ise manası; ileride ki yıllarda iyi bir şansın habercisidir. Bu ailelerin çocukları her zaman için ailelerin yanında kalmazlar. Sebebi ise ilgilendikleri konular onları ailelerinden uzaklaştıracak tarzda konular olacaktır. Tek bir çocuğun ailesiyle sıkı ilişkiler içersinde kalması söz konusu olabilir.

ALTI-İKİ :

Gerçekte iş alanında dikkat sahibi, dürüst çalışan, titiz olan kişiler için şans vadeden bir taştır. İnsanlar içinde haksızlık yapan, doğrucu olmayan kişiler için zor, sıkıntılı günlerin habercisi olarak kabul edilir. Evli bir çift için aile içinde huzur ve birliğin işareti olarak simgelenir.

ALTI-ÜÇ :

Gerçekte aşıklar bakımından en şanslı çekiştir bu taş.Bir evlilik girişimi, verimli bir aile yaşamı bakımından olumlu sonuç veriyor demektir. Ayrı yeten de Zenginler açısından da oldukça iyi bir çekim olarak kabul edilmektedir.

ALTI-DÖRT :

Gerçekte bu taşı çekenler erken evlilik yaşayacaklardır, bol sayıda çocuk sahibi olacak, rahat bir aile yaşamı bakımından da yeterli miktarda bir gelir bekleyebilirler.

ALTI-BEŞ :

Gerçekte sembolü sebat olan bu domino taşı adeta parola gibi bir habercidir. Şayet hayal kırıklığı parayla alakalı ise yeniden harekete geçebilirsiniz. Şayet sağlıkla açısından alakalı bir sorununuz var ise sabırla şifa arayacaksınız demektir. Şayet aşk söz konusu ise, sizin sevginize çok daha layık olan başka biri var anlamına gelir. Şayet iş hayatınızı genişletmeniz söz konusu ise, çıkarlarınızla alakalı her bir ayrıntıyı defalarca gözden geçmelisiniz.

ALTI-ALTI :

Gerçekte İyi bir mali spekülasyon yani para bolluğu açısından habercidir. Şayet evlilik arifesinde bulunan bir kız bakımından zenginliğin habercisi olarak kabul edilebilir. Spekülatif riskler bakımından ise, zenginliğin elde edilişi konusunun tek habercisi bu domino taşıdır diyebiliriz.



MİSTİK DOMİNO KAHİNİ:

Bir domino falının bakımı sırasında muhtemel olan kombinasyonların her bir tanesi için bir defaya mahsus olmak üzere, yirmi sekiz kareden oluşan bir tablo çizmelisiniz. Şayet domino taşlarınız yok ise bunu kullanabilirsiniz. Domino falına baktırılacak olan kişi gözlerini kapatmalıdır, bir kurşun kalem yardımı ile bu mistik olan domino kartınızda bulunan yirmi sekiz kareden birine dokunarak domino falına bakılmaya başlanır. Kişinin dokunduğu kare yukarıda verilen listeye göre yorumlanır. Gerçek dominolarla yapıldığı gibi bir defasında üç adet kareye dokunulur, bütün diğer konularla alakalı olarak da aynı kurallar geçerlidir.

Bu kurallara uyulmak suretiyle her ay domino falına baktıran bir kişiler içinde, tuttukları kayıtlar neticesine göre tutan kişiyle alakalı enteresan veriler elde edilmiştir.

Güneş Falı - Güneş Falına Nasıl Bakılır ?



Sağ ele kurşunkalem alınır. ucu açık olan tarafı, şeklin merkezini gösterecek şekilde tutulur. Sonra, gözler yumulur.
Arkadaşın, şekli kendi (şeklin) etrafında 3 kere çevirir. Sonra, gözler açılmadan, kalemi ileri - geri 3 kere hareket ettirilir, ardından da şeklin üstüne indirilir. Ve gözler açılır.
Kalemin değdiği bölümdeki rakamın yorumu okunur.
* Bu işlem, üzerinden 42 gün geçmedikçe bir daha yapılmaz.
RAKAMLARIN YORUMU

1. Beklemediğin miktarda para alacaksın.
2. Çok değerli bir şey veya dost kazanacaksın.
3. Bir iş ilişkisinden çok iyi kazanç sağlayacaksın.
4. Para veya mücevherat kaybedeceksin.
5. Uzak bir akrabadan menfaat sağlayacaksın.
6. Hediye veya mücevherat alacaksın.
7. Bir şey kaybedip üzüleceksin ama, onu çok geçmeden bulacaksın.
8. Kazancında artış olacak.
9. Esrarengiz, gizemli bir şekilde kazancın artacak.
10. Kazancında azalma olacak.
11. Oldukça çok para kazanacaksın.
12. Planlarını değiştirmezsen, işlerin ters gidecek, önemli miktarda para kaybın olacak.

Kitap Falı - Kitap Falına Nasıl Bakılır? (Tefe'ül ve Kitap Açmak )


Buna "Tefe'ül" ve "Kitap Açmak" da denir. Osmanlı döneminde, daha ziyade okuryazarların başvurdukları bir tür faldır. "İslam'da Tefe'ül bil-hayr, yani hayırla tefe'ül, kişiye azim ve gayret vereceği için caizdir" diyenler vardır. Ama fala bakmak, baktırmak, bakıcıya başvurmak veya ne şekilde olursa olsun bir şeyi hayra yormamak kesinlikle yasaktır.
Tefe'ül herhangi bir şairin Divan'ından yapılabilir. Mesela, Hazret-i Mevlana'nın "Mesnevi"si, "Divan-ı Kebir"i; Hafız Şirazi'nin Divan-ı, Sadi'nin Gülüstan'ı; Ahmeddiye, Muhammediyye tefe'ül vasıtası olarak kullanılır. Bazı eski kitapların sayfa başlarında Arapça ya da Farsça: "Acele et, muvaffak olacaksın!.."
"Bu işten çekinme!.."
"Senin için ganimet var!.."
"Düşmanından korun!.." gibi cümleler yazılıdır.

Söz konusu kitap açılır ve bu cümlelere göre hüküm çıkarılır. Tefe'ül şöyle yapılırmış:
Niyet edilip Fatiha ve İhlas okunur. Sonra Besmele ile mesela, Mesnevi'den rasgele bir yer açılır. Sağ taraftaki ilk satır okunup, anlamına göre hüküm çıkarılır.
"Tefe'ül"ün başka çeşitleri de vardır. Mesela, sabahleyin sokağa çıktıktan sonra karşılaşılan ilk tanıdık kişinin adının anlamı yorumlanır.

Kum Falı - Kum Falı Nedir - Kum Falına Nasıl Bakılır ?


Kum manasına gelen reml sözcüğünden türeyen Remil falının kökenini İdris Peygamber, Danyal Peygamber zamanına kadar dayandığını söyleyenler çoğunluktadır. Bir ismi de kum falı olan Remil, ilk önceleri kumun üzerinde yapılan noktalara bakarak açılırdı, sonraları ise, bu fal için özel tahtalar yapıldı, bunların üzerinde bakılma yöntemine başlandı. Remmaller, yani remil falı bakıcıları, bu falın kökeninin on altı satıra rasgele olarak işaretlenen noktalar olduğunu belirtirler. Bunların şekil ve yorumları, tek veya çift sayıdan oluşlarına göre belirlenirlerdi. Sorulan sorunun özelliğine göre cevap sistemi olan remilin tek olarak mana içeren şekilleri vardır.

Remilde tek sayılar nokta, çift sayılar ise birer çizgi olarak gösterilir. Kumu parmakla işaretlemek suretiyle, bir kağıda saymadan satırlar şeklinde noktalar koymak suretiyle veya zar atarak bakılabilmektedir remil falına. Ayrı yeten remilin temelini teşkil eden on altı işaretin kağıtlara çizilerek, torbadan çekilerek bakılma biçimi de vardır. Bu durum her işaretten dört adet hazırlanması gerektiği bakımından biraz zor bir yoldur.

Dörderli olarak ayrılan on altı satırdan meydana gelen remilde, satırların on beşten az, otuzdan çok nokta oluşturmaması gereklidir. Bu bir meleke işidir, onu falı bakacak olan remmal göz kararı yolu ile ayarlar. Dördüllerin ikinci satırı, ilk satırdan, üçüncü satırı ikinci satırdan, dördüncü satırı da üçüncü satırdan uzun olmalıdır. Remilin bu kuralına bir tek Reml-i Hazreti Ali adlı fal kitabında uyulmamaktadır. Onda üç satır hazırlanan noktalar ve her bir satırın bir önceki satırdan kısa olma zorunluluğu vardır. Ve o satırdaki noktaların sayısından sekiz çıkarılarak, yıldız isimlerinin yer aldığı listedeki yorumu okunur.

Remil İşaretleri Nasıl Değerlendirilir:

Bu işlemin başlaması bakımından adeta ibadet yapar gibi hazırlanmak gereklidir. Kişinin öncelikle aptesli olması, falın bakılacağı yerin son derece temiz olması gereklidir. Falı bakacak olan, baktıracak olan kişi temiz giyinmelidir, remil atmaya başlamadan evvel bir Ayete-l Kürsi, üç defa Ya Latif, üç defa İhdas, bir defa Fatiha ve özel bir dua okumak ve bütün bunları yaparken de kıbleye doğru dönmek gereklidir. Bu işleme başlamadan evvel ise kişi, tüm düşüncesini tuttuğu niyetine yoğunlaştırıp, sağ eli ile soldan sağa doğru noktalamaya başlamalıdır, her bir nokta atışında Allah'ın ismini anmalıdır. Remil falı bakımından uğurlu saatler veya durumlar vardır, bunlar ise ; bulanık hava, yağmur, kar, fırtına gibi durumlar ile kişinin karnının tıka basa dolu olduğu anlardır. Remil için en uygun zaman ise, deneyimler neticesi kuşluk vakti olarak isimlendirilmiştir.

Dokuz iyi, yedi kötü on altı işaretten ortaya çıkan remil de, pozitiflik ve negatiflik belirtileri de dört adet ayrı değer taşırlar. Bunlar; birinci derecede en güçlü oldukları anı sembolize eder iken, dördüncü derecede en zayıf değeri taşımaktadır. Pozitifliğin ismi sa'd, negatiflik belirtisinin ismi ise nahs olarak geçer. Derecelendirme ise,birinci derece dahil , ikinci derece sabit, üçüncü derece hariç , dördüncü derece munkalip ismiyle yapılmaktadır. Remilde oldukça önemli bir durum da remil baktıracak kişinin niyetini fal bakılmadan önce, açıkça söylemek zorunda olmasıdır. Buna neden olarak da işaretlerin sorulan soruya göre, cinsiyet, zaman, hastalık cinsi, yaş, eşyalar ve renklerin yorumu gösterilmektedir.

Kur'a Kura Falı Kur'a - Kura Falı Nasıl Bakılır ?



Kur'a falının değişik şekilleri vardır. Genellikle, fal bakmak isteyen kişinin belli bir düzene göre zar veya benzeri bir şeyi, düzenlediği levhaya atması ya da gözü kapalı olduğu halde parmağını levhaya rasgele basması ve bulduğu harfin yorumunu okuması şeklinde yapılır. Eskiden yazılmış "Falname"ler bu amaçla kullanılırmış. Aşağıdaki fal bir tür kur'a falıdır.
28 tane ufak kağıt alınır. Fakat, hepsinin aynı boyda olması şarttır. Her birinin üstüne (ğ hariç) Türk alfabesindeki harfler yazılır. Sonra hepsi küçük bir torbaya konulur. Niyet tutulduktan sonra el, torbaya sokulup bir kağıt çekilir. Çekilen harfin yorumu okunur.
A. Niyetiniz olacak; şansınız açılacak, her işinizde başarıya ulaşacaksınız. Niyetinizi evlilik için tuttuysanız, o evlilikte hayır var! B. Niyetiniz en kısa zamanda gerçekleşecek.
C. Niyetinizin gerçekleşmesi şüpheli. Dikkatli olun!
Ç. Niyetinizin gerçekleşmesi şüpheli ama, üzülmeyin.
D. Niyetiniz gerçekleşmeyebilir, ama üzülmeyin.
E. Niyetiniz gerçekleşecek. Muradınıza ereceksiniz.
F. Niyetiniz gerçekleşecek.
G. Niyetinden ümit ettiğini bulamazsın. Bu işte pek hayır yok!
H. Niyetiniz gerçekleşecek.
I. Niyetinden ümit ettiğini tam olarak elde edemeyeceksin. Dikkatli ve sabırlı olman gerek!
İ. Niyetinizde hayır yok, zarar görebilirsiniz. Dikkatli olun!
J. Niyetiniz gerçekleşecek. Hayır var!
K. Bu niyetinizin gerçekleşmesi için çok çalışmanız gerekmektedir. Sabredin!
L. Acele etmeyin, sabredin!
M. Niyetinizin gerçekleşmesi şüpheli. Üzülmeyin, başka bir iş deneyin!
N. Niyetiniz hiç ummadığınız bir şekilde gerçekleşecek. Şükredin!
O. Niyetinizin gerçekleşmesi için çok çalışmanız şart. Sabredin!
Ö. Niyetinizde hayır yok! Vazgeçerseniz, hiçbir şey kaybetmezsiniz.
P. Niyetiniz gerçekleşecek.
R. Niyetiniz gerçekleşecek.
S. Niyetinizin gerçekleşmesi şüpheli. Üzülmeyin!
Ş. Niyetinizde hayır yok! İşi oluruna bırakın!
T. Niyetiniz ümit ettiğinizden de hayırlı olacak.
U. Niyetiniz gerçekleşecek. Her istediğinizde kavuşacaksınız. ancak, başarılarınız başınızı döndürmesin!
Ü. Niyetinizin gerçekleşmesi şüpheli. Zarar görmeniz ihtimali var. Dikkatli ve sabırlı olun!
V. Niyetiniz gerçekleşecek.
Y. Niyetiniz er geç olacak. Bir süre sabredin!
Z. Niyetinizde hayır yok! Üzülmeyin!

Harf Falı - Harf Falına Nasıl Bakılır ?



Yere tebeşirle geniş bir daire çizilir, üzerine belirli aralıklarla alfabedeki harfler yazılır. Fal sahibi dairenin içine girer, kendi etrafında dönmeye başlar; her seferinde düştüğü yere isabet eden harfler birleştirilir.
Ortaya çıkan sözcük yorumlanır.

Kemik Falı - Kemik Falına Nasıl Bakılır ?

Kemik Falı - Kemik Falına Nasıl Bakılır ?





Aşık kemiği (Ayak bileğinde bulunan kemiklerden hareketli olanı) kullanılır.
Bu faldan Homeros, "İlyada" da bahseder.
Niyet edilir, aşık kemiği yere atılır.
"Cuk oturursa/dik durursa" niyet gerçekleşecek demektir.

Nohut Falı - Nohut Falına Nasıl Bakılır ?




Sadece kendinizi tutarak bu falı açmazsınız. Çünkü sağ taraf daima başkasını, sol taraf sizi temsil eder. Yani bu falla sevgilinizle olan ilişkinizi ve iş hayatınızdaki durumunuza bakabilirsiniz. 41 tane nohut alınır. Masanın üstüne konulur. Niyet edip 2 parçaya bölünür. Sağ taraf, niyetinizdir. Fala buna göre bakılır.
Nohutları karıştırırken niyet tutulur. Sonra 3'e bölünür. Sağdaki kısım 4'e ayrılır, geriye kalanı masanın sağ üst kısmına yerleştirilir. Ortadaki kısım 4'er 4'er ayrılır. Kalanı ilk sırada ortaya yerleştirilir, sonra ikinci kısım 4'er 4'er ayrılır, kalanı birinci sıranın soluna konulur. Böylece 1.sıra ortaya çıkar.
> Nohutların kalanı bir araya getirilir, yine 3'e bölünür.
> Sağdaki kısmı 4'er 4 'er ayrılır. Kalanı ilk sırada ortaya yerleştirilir, sonra ikinci kısım 4'er 4'er ayrılır, kalanı birinci sıranın soluna konulur.
Böylece 1. sıra ortaya çıkar.
> Nohutların kalanı bir araya getirilir, yine 3'e bölünür.
> Sağdaki kısmı 4'er 4'er ayrılır, geriye kalanı ilk sıranın altına sağına konulur.
> Orta kısmı 4'er 4'er ayrılır, kalanı 2.sıranın ortasına konulur.
> Üçüncü kısmı 4'er 4'er ayrılır, kalanı ikinci sıranın soluna konulur. Böylece ikinci sıra da tamamlanmış olur.
> Kalan nohutlar yine karıştırılıp 3'er ayrılır.
> Sağdakini üçüncü sırada sağ başa, ortadakini onun yanına 3.sıraya ve soldaki de üçüncü sıranın soluna konulur. Böylelikle 3.sıra tamamlanmış olur.
> Bundan sonra yorum yapılır.
Fal, bu şekilde 3 kere açılır.
ÇIKAN SAYILARA GÖRE HER SIRANIN YORUMU
Her sıradaki nohutlar sayılarla belirtilmiştir.
1.SIRA:
Nohutlar aşağıdaki şekildeyse:
1 1 3
1 1 3
Tek başınıza bir yol yapacağınız anlamına gelir.
> İlk sıra aşağıdaki gibiyse, istekleriniz gerçekleşecek demektir.
3 1 1
3 1 1
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; keder, üzüntü işaretidir.
2 1 2
2 1 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; istekleriniz gerçekleşecek demektir.
3 3 3
3 3 3
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sevinç işaretidir.
3 2 4
3 2 4
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sevinç işaretidir.
3 4 3
3 4 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; niyet ettiğiniz konuda görüşmeler yapacağınıza işarettir.
4 1 4
4 1 4
2.SIRA:
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; tek başınıza kalacak, biraz heyecanlanacaksınız. Ayrıca, evde huzursuzluk işaretidir.
1 1 2
1 1 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; düşündüğünüz kimsenin 2 şey düşündüğünü veya kararsız kaldığını göstermektedir.
1 2 1
1 2 1
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; düşündüğünüz kimseyle anlaşacağınızı, fikirlerinizin birleştiğini göstermektedir.
2 4 2
2 4 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; soldaki 3 neşeli olduğunuzu, sevindiğinizi gösterir. Ortadaki 3 ise, evinizdeki bolluğu açıklamaktadır. Tuttuğunuz kimse, 2 şey düşünmektedir veya kararsızdır.
3 3 2
3 3 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; siz de tuttuğunuz, kimse de çok sevineceksiniz ve fikir birliğine varacaksınız. Veya ikinizi birden sevindirecek olan şey fikirlerin birleşmesidir.
3 2 3
3 2 3
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sağdaki 3, tuttuğunuz kimsenin neşesinin yerinde olduğunu; soldaki 4, sizin sıkıldığınızı ve ortadaki 1 ise, evinizde tatsızlık olduğunu gösteriyor.
4 1 3
4 1 3
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; soldaki 4 dedikodu duyacağınıza işarettir. Sağdaki 2 ise, tuttuğunuz kimsenin iki şey düşündüğünü göstermektedir.
4 2 2
4 2 2
> Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sıkılıyorsunuz. Tuttuğunuz kimseyse, heyecanlı, yuvasında da bolluk görülüyor.
4 3 1
4 3 1 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; istekleriniz gerçekleşecek demektir. 4 4 4
4 4 4 3.SIRA: > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; soldaki 1, sizin haber alacağınızı gösteriyor. Ortadaki 1, bu haberin yoldan geleceğini belirtiyor. Sağdaki 2, tuttuğunuz kimseden haber alacağınızı açıklıyor. 1 1 2
1 1 2 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sağ ve soldaki 1'le ortadaki 2 niyetinizle aranızda bir haberleşme olacağını gösteriyor. 1 2 1
1 2 1 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; haber alacaksınız. 4, tuttuğunuz niyetin para alacağını gösteriyor. Ortadaki 3 ise, bu paraya çok da sevineceğinizi gösteriyor. 1 3 4
1 3 4 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; ev değiştirme ya da yolculuk işaretidir. 1 4 3
1 4 3 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; soldaki 2, sizin bir yol yapacağınızı ve ortadaki 2 ise biriyle konuşacağınızı gösteriyor. Sağdaki 4 ise, tuttuğunuz kimsenin para alacağına işarettir. 2 2 4
2 2 4 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sağ ve soldaki 2, aranızda bir konuşma geçeceğini ve ortadaki 4 ise yine birbirinize bir şey vereceğinizi gösteriyor. 2 4 2
2 4 2 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; 3 neşeli, sevinçli olduğunuzu gösteriyor. Ortadaki 3, evinizde bolluk, neşe veya mutluluk olduğunu açıklıyor. 2, tuttuğunuz kimsenin bir haber alacağını belirtiyor. 3 3 2
3 3 2 > Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; sağ ve soldaki 3'le ortadaki 2 ortak sevinci gösteriyor. 3 2 3
3 2 3 >Nohutlar aşağıdaki şekildeyse; çok iyi sayılır, fal sahibi, istediğini elde eder.
4 4 4
4 4 4